Anna Maria van den Berg (1970)

Miskraambegeleiding Oss heb ik opgezet om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk vrouwen rust vinden na het verlies van een of meer kindjes tijdens de zwangerschap. Ik voel me verbonden met onzichtbaar verlies en wil vrouwen daarin professioneel en resultaatgericht begeleiden.
Ik heb mijn opleiding gevolgd bij Miriam van Kreij van Miskraambegeleiding Nederland. Voor deze opleiding heb ik de opleiding tot Intuïtief Coach gedaan (NOBCO erkend) en volg ik regelmatig gespecialiseerde wandelcoach workshops, relevante symposia en verdiepingsdagen.

Waarom dit werk?

De sleutel voor herstel en veerkracht ligt voor mij in de verbinding tussen de moeder en haar ongeboren kind. Mijn hart gaat sneller kloppen als die zielsverbinding hersteld en herinnerd wordt en ik daarin een rol mag vervullen. Er zijn heel veel ongeboren kinderen en ze mogen meer dan nu het geval is, gezien worden. Ik ervaar dat daar een taak voor mij is weggelegd.

Ik geloof dat het voor de meeste vrouwen mogelijk is om lichter en completer door het leven te gaan na het verlies. Zoals we ons hart ook na verliezen van andere dierbaren kunnen helen, kun je ook het verlies van je zwangerschap in je leven verweven en je kindje alsnog zichtbaar maken. Dat is ook mogelijk als je hem of haar niet in je armen hebt kunnen houden en het verdriet tot nu toe onzichtbaar is geweest.

Zelf heb ik twee prachtige dochters aan tafel, en een ongeboren dochter na een miskraam. Sinds zij de plek inneemt van oudste dochter, ervaar ik rust en voelt ons gezin compleet.

Hoe ik werk

Het werk dat ik doe, doe ik zowel betrokken als professioneel. Ik vind het belangrijk dat elke vrouw die bij me komt op haar gemak is en zichzelf kan zijn. Ook jij. Het maakt niet uit welke emoties er zijn of welk verleden je met je meedraagt. Ik wil je graag begeleiden in het aandacht hebben voor wat zich in het moment aandient en daar acceptatie voor vinden. Alles wat er is mag er allemaal zijn. Jij bent altijd al goed geweest zoals je bent. Ook als je moeilijke dingen in het leven geparkeerd hebt. Kijk je alsnog in de spiegel dan zul je plezier en genieten op je weg vinden.
Tijdens de sessies werk ik van hart tot hart, vanuit mijn intuïtie, terwijl ik ook verschillende werkvormen gebruik.
Als jij graag de stap wilt zetten op de weg naar meer houden van jezelf samen met je zielskindje, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Meer over mij

Ken je mij al langer dan weet je dat ik al jaren werk als zelfstandig coach, eerst alleen als natuurvoedingskundige en later ook als intuïtief (wandel)coach. De natuur is mijn grote inspiratiebron, net als het schrijvend begeleiden. In mijn vrije tijd houd ik van schilderen, werken in mijn eetbare siertuin en van lesgeven op het gebied van moestuin en voeding.

De geboorte van mijn boek ‘Groen leven doet je goed’ in 2016 is een mijlpaal geweest, zowel professioneel als persoonlijk gezien. Na jaren van ziek zijn (ziekte van Addison Bierner, B12 tekort) en intensief oefenen in leven met aandacht voor wat er is, lag mijn boek echt in de winkel. Sindsdien is meditatie onlosmakelijk met mijn dagelijks leven verbonden en geloof ik dat je na het oplossen van diepe belemmerende overtuigingen weer voluit kunt leven.

Verder terug

Verder terug in het verleden heb ik mijn propedeuse psychologie gehaald en ben ik afgestudeerd als communicatiewetenschapper. Daarna heb ik voornamelijk als adviseur gewerkt, zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven. Mooie herinneringen heb ik aan de tijd dat ik tijdens en vlak na mijn studie in Ecuador en Costa Rica heb gewoond en gewerkt.

Helemaal teruggaand naar mijn eigen geboorte kan ik vertellen dat ik een alleen geboren drieling ben. In het prille begin van de zwangerschap was ik samen met mijn broertje en zusje in de buik van mijn moeder. Verder heeft mijn intuïtie mij op het spoor gezet van de naam die ik had moeten krijgen en nu ook draag, Anna Maria. En weet ik sinds een paar jaar dat ik kort na mijn geboorte verwisseld ben geweest. Gelukkig ben ik goed terug gewisseld. Ook deze gebeurtenissen maken dat ik een missie heb om dit werk te doen.