Schrijfgroep ‘Zwanger & Verlies’

In 3 lessen ga jij samen met lotgenoten schrijven over het verlies van je kindje tijdens de zwangerschap. In de schrijfgroep ga jij al schrijvend kijken naar je huidige gezin en je gezin van herkomst. Je blikt terug op de zwangerschap en hoe je het verlies hebt ervaren. Ook het contact met je kindje en het levend houden van herinneringen komen aan bod. In de laatste les kijk je naar de toekomst en ontdek je wat je nodig hebt om rust te vinden en je kindje in je gezin op te nemen.

Het schrijven

Deze cursus is gebaseerd op de techniek van het reflectief schrijven, ook wel creatief dagboekschrijven genoemd. De lessen bestaan uit speciale oefeningen en technieken, waarbij jij je pen het werk laat doen. Zo stopt je hoofd even met denken en kun jij je hart laten spreken. Je krijgt altijd de antwoorden die op dat moment bij je passen. Ervaring met deze manier van schrijven is niet nodig.

We schrijven in stilte met elkaar en delen wat gedeeld wil worden. Wat de cursus niet is: het is geen autobiografische schrijfcursus waarin je jouw verhaal opschrijft voor anderen. In deze cursus schrijf je alleen voor je eigen verwerkingsproces en krijg je de gelegenheid om dat samen met lotgenoten te doen.

Voor wie

De cursus is voor alle vrouwen die een kindje hebben verloren tijdens de zwangerschap. Wil je partner ook meekomen, hij of zij is van harte welkom. Het kan zijn dat je een miskraam hebt gehad of misschien is het een afgebroken zwangerschap geweest. Ook als je een buitenbaarmoederlijke zwangerschap hebt gehad of de helft van een tweeling bent verloren, je bent heel welkom.
Verder maakt de lengte van je zwangerschap niet uit en ook niet hoe lang het geleden is. Ook als het jaren geleden gebeurd is, ben je van harte welkom.

Na drie schrijfbijeenkomsten heb je meer rust gevonden en kun je makkelijker verder op alle gebieden in je leven, gezin, werk en relaties. Je hebt vanuit je hart ontdekt op welke manieren jij hem of haar wilt herinneren. Je hebt je zwangerschap alsnog betekenis gegeven en je weet beter wat jou helpt om in de toekomst om te gaan met het verlies.

Praktisch

We werken in een kleine groep van maximaal vier ouders. Voor de start van de cursus hebben we een telefonisch kennismakingsgesprek. De lessen vinden plaats in Velp (NB) bij Avant Spirit. Avant Spirit is een centrum voor stilte, bewustwording en ontwikkeling. Ze zijn gehuisvest in het authentieke Emmausklooster, middenin de natuur. Er is naast het schrijven volop gelegenheid om tot rust te komen in de tuin.

Voor deze schrijfcursus heb je een fijne pen en schrijfboek of -schrift nodig.

Aanmelden

Op dit moment staat er geen nieuwe schrijfgroep gepland. Heb je belangstelling om mee te doen, stuur dan een bericht naar 06 83311697. Je mag me ook een mail sturen. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Heb je belangstelling om te schrijven over het verlies van je kindje, maar liever alleen, maar 1 of 2 keer, of juist vaker, neem dan ook contact op. Ik stem mijn aanbod graag af op je wensen.