Heb jij te maken gehad met het verlies van een kindje tijdens de zwangerschap?

Het verlies tijdens de zwangerschap kan een miskraam zijn, een afgebroken zwangerschap of een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Het kan ook zijn dat je de helft van een tweeling bent verloren. Ik vertel je hieronder meer over wat het betekent om op die verschillende manieren een kindje te verliezen.


Pril verlies (miskraam)

Een miskraam overkomt 1 op de 4 vrouwen en toch wordt er weinig over gepraat. Als mensen er al over spreken, dan reageert de omgeving niet altijd even prettig. “Zo, nu weet je dat zwanger kunt worden.” Of: “Je hebt al een kind, wees blij.” Dat zijn pijnlijke opmerkingen, want jouw beeld van de toekomst valt in duigen. Jij had verwachtingen, dromen en verlangens, samen met dat speciale kindje.
Het maakt niet uit hoe lang je zwanger was of hoe lang geleden je verlies is gebeurd, je kunt er nog last van hebben. Het gaat erom dat jij het gevoel hebt dat je echt verder kunt met je leven en dat jij je moeder wilt voelen van al je kinderen, ook van hen die je niet kon vasthouden. Je wilt er rustig over kunnen praten, met je partner of met anderen, en misschien wil je graag weten waarom juist dat kindje bij je is geweest.

Ja, ik wil graag weten welke begeleiding mogelijk is


Afgebroken zwangerschap

De beslissing nemen om je zwangerschap af te breken is een hele zware en blijft altijd onlosmakelijk met je leven verbonden. Het taboe hierop is groot, of het nu om een abortus gaat of om het afbreken om een medische reden. Anderen kunnen je het gevoel geven dat je al die emoties niet mag voelen. Want je hebt er toch zelf voor gekozen? Je kunt je heel eenzaam voelen met alles wat door je heen gaat, zoals onzekerheid, verdriet, angst, schuldgevoel en boosheid. Ook na jaren nog.

Ben je nu maanden verder en voel jij je angstig voor een volgende zwangerschap? Vraag jij je af of je het je andere kinderen moet vertellen en hoe dan? Is het jaren geleden gebeurd en heb je nog last van het besluit van toen? Voel jij er spanningen door? Of is het misschien een geheim waar je nooit met iemand over hebt gepraat? Weet dat je ook voor het afbreken van een zwangerschap en het verlies van je kindje bij mij terecht kunt voor begeleiding. Het maakt niet uit om welke reden je de zwangerschap hebt laten afbreken. Ik bied je een luisterend oor en je gaat ook dit kindje een plek in je leven geven. Na de begeleiding is het besluit van toen beter te dragen, voel jij je rustiger en kun je met meer vertrouwen verder met je leven.

Ja, ik heb begeleiding nodig en wil graag gratis en vrijblijvend kennismaken.

Verlies tweelinghelft

Als je een deel van een tweeling verliest tijdens de zwangerschap, gaan er veel verschillende emoties door je heen. Je bent opgelucht dat het ene kind nog leeft, maar je bent ook intens verdrietig omdat de ander niet bij jou gaat opgroeien. Het kan zijn dat je tijdens de zwangerschap je kindje verloren bent, het kan ook vlak voor of tijdens de geboorte gebeuren. Het heeft niet alleen een grote impact op jouw leven, maar ook op dat van je kind dat wel bij jou aan tafel zit. Misschien weet je niet zeker of een van je kinderen een deel is van een tweeling en wil je dat graag uitvinden. Of ben je zelf een alleen geboren tweeling of heb je dat vermoeden? In alle gevallen ben je heel welkom voor speciale begeleiding.

Een alleen geboren tweeling zijn, heeft altijd invloed op hoe je in het leven staat, of je het nu bewust bent of niet. Ga je ermee aan de slag, voor jezelf, voor je kind of samen met je kind, dan brengt dat opluchting en veel herkenning. Je begrijpt ineens hoe het komt dat jij je nooit begrepen voelt of altijd zoekende bent. Met de juiste begeleiding krijg je inzichten die je blijvend verder helpen en die zorgen dat je beter functioneert, op alle gebieden in je leven.  

Ja, ik wil meer weten over de speciale begeleiding voor alleen geboren tweelingen.